ROMA. Corina Ardelean, prezentă la „Europa in Circolo. Incontri con scrittori europei contemporanei”

Nuvela „L’altra forma dell’amore”de Corina Ardelean va fi prezentată joi, 9 iulie 2020, ora 13.00, pe paginaFacebook a Accademia di Romania in Roma (https://www.facebook.com/AccademiaDiRomania/)în cadrul proiectului „Europa in Circolo. Incontri con scrittori europei contemporanei / „Europa într-un cerc literar. Întâlniri cu scriitori europeni contemporani”, realizat de Biblioteca Europeană din Roma în parteneriat cu cluster EUNIC Roma – Accademia di Romania in Roma în parteneriat cu Concursul Literar Național „Lingua Madre” din Torino. Corina Ardelean este câștigătoarea Premiului Special Slow Food-Terra Madre în cadrul celei de-a XV-a ediții a Concursului Literar Național „Lingua Madre” - Salonul Internațional de Carte de la Torino 2020. Alături de autoare va vorbi Daniela Finocchi, inițiatoarea și coordonatoarea Concursului.

„Europa într-un cerc literar. Întâlniri cu scriitori europeni contemporani” este un proiect ce prezintă o serie de scriitori din diferite țări europene. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 25 iunie – 19 noiembrie 2020 și va prezenta – în mod virtual pe propriile pagini Facebook – scriitori din 11 țări europene:Austria cuFranzobel (Forumul Austriac de Cultură din Roma),Bulgaria cuIna Vălčanova (Institutul Bulgar de Cultură din Roma),Elveția cu Matteo Terzaghi (Institutul de Cultură Elvețian din Roma),Germania cuJana Revedin (Goethe-Institut din Roma),Italia cuPaolo di Stefano (Biblioteca Europeană din Roma), Polonia cuWitold Szablowski(Institutul Polonez de Cultură din Roma),Portugalia cuJosè Luis Peixoto (Ambasada Portugaliei înItalia și Institutul Camões din Roma),Republica Cehă cuSylvie Richterová (Centrul Ceh de Cultură din Roma), Româniacu Corina Ardelean (Accademia di Romania in Roma), Slovacia cu Svetlana Žuchová (Institutul Slovac de Cultură din Roma) și Spania cu Nacho Carretero (Institutul Cervantes din Roma).

Pentru mai multe informații: https://www.bibliotechediroma.it/opac/news/europa-in-circolo-incontri-con-scrittori-europei-contemporanei/25587

Corina Ardelean s-a născut în 1970 în Șimleu Silvaniei. Scrie în italiană, a publicat prima sa carte Parfumul amintirilor înghețate (Vocifuoriscena) în 2017, iar în 2018 a publicat un nou roman, Melastalgia. În 2019, se numără printre finaliștii concursului „Torneo letterario Io Scrittore”. Cu povestea L’altra forma dell’amore, a câștigat premiul special Slow Food-Terra Madre în cadrul celei de-a XV-a ediții a Concursului literar național Lingua Madre din Torino.