REZULTATE / Programul de burse „Alexandru S. Sturdza” derulat de ICR Chişinău

Lansat în vara acestui an, programul de burse „Alexandru S. Sturdza" inițiat de ICR Chișinău și dedicat în exclusivitate cercetătorilor și oamenilor de cultură din Republica Moldova prevede acordarea a 6 burse de cercetare cu durata de 10 luni în valoare de 7000 USD fiecare.
Câștigători burselor „Alexandru S. Sturdza" acordate de ICR Chișinău în anul universitar 2011/2012 sunt: conf. univ. Igor Cașu – bursa pentru domeniul Studiul totalitarismelor, conf. univ. Virgil Pâslariuc și lector. univ. Nicolae Fuștei – bursa pentru Editarea, traducerea şi comentarea operei literare, politice şi teologico-filosofice a lui Alexandru S. Sturdza; conf. univ. Emil Dragnev – bursa pentru Istoria creştinismului; dr. hab. Varvara Buzilă, director adjunct științific al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală – bursa pentru domeniul Etnografie şi civilizaţie ţărănească; și arh. Rita Garconiță, lector superior la Facultatea de Arhitectură a UTM, - bursa pentru domeniul Arhitectură şi restaurare.
Bursierii au fost selectaţi pe baza dosarelor de candidatură și a proiectelor propuse, fiind depuse un număr total de 18 dosare. În vederea selectării câștigătorilor bursei, a fost constituit un juriu compus din personalități științifice din România și Republica Moldova: dr. Mihai Neamțu - director științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc; dr. hab. Gheorghe Postică – prof. univ. istorie, ULIM; dr. Diana Dumitru, conf. univ., istorie universală secolul XX, Univ. Pedagogică de Stat „Ion Creangă" din Chișinău și Petre Guran – director ICR Chişinău.

Programul de burse „Alexandru S. Sturdza" este inițiat și finanțat integral de ICR Chișinău. Pentru anul universitar 2011-2012 valoarea burselor acordate este de 42 000 USD.