Rezidenţe pentru artişti vizuali în Israel - prima câștigătoare

Artista Lea-Elisabeta Rasovsky este prima beneficiară a programului de rezidenţe pentru lansat în acest an de ICR Tel Aviv. Perioada rezidenței este 1 noiembrie - 1 decembrie 2011.

Artiștii rezidenți au posibilitatea să se dedice unei activităţi de concepţie/creaţie şi producţie, timp de o lună, la Centrul de Rezidențe pentru Arte Vizuale de la Herzliya, Israel, având astfel oportunitatea de a lucra în mediul cultural şi profesional israelian și de a contribui la crearea unui fond de proiecte pe care Institutul Cultural Român de la Tel Aviv îl va promova.

Din juriul care a selectat proiectul câștigător au făcut parte Carmen Iovițu, curator, MNAC din București, Anca Mihuleț, curator, galeria de artă contemporană a Muzeului Brukenthal din Sibiu, Varda Genosar, curator și director, Centrul de Rezidențe de la Herzliya și Arie Berkowitz, artist, curator și director, Casa Artiștilor din Tel Aviv.

Proiectul prezentat de Lea-Elisabeta RASOVSZKYi, intitulat „E-mahut / א-מהות", propune o perspectivă alternativă asupra memoriei colective, prin tranziția de la o viziune istorică spre una personală, mai umanistă.

Detalii: www.icr.ro/rezidente_israel_2011

Informații despre Centrul de Rezidențe de la Herzliya: www.artistsresidence.org