Rezidenţe de creaţie şi cercetare la Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” Berlin

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin dă startul programului de rezidenţe de creaţie şi cercetare iniţiate la Berlin. Obiectivele acestui program sunt elaborarea unor proiecte individuale de creaţie sau cercetare, accesul artiştilor şi cercetătorilor români la mediile specializate germane, elaborarea unor proiecte comune româno-germane inspirate din contextul cultural local, apte să devină ulterior parte din programele anuale derulate de ICR Berlin, precum şi încurajarea dialogului şi colaborării dintre actorii culturali români şi cei germani.
Valoarea unei burse de rezidenţă este de 1.200 EUR/luna şi ea se acordă, de regulă, timp de o lună. Totodată ICR Berlin oferă cazare gratuită rezidenţilor în spaţiile proprii de cazare.

Vor fi organizate două sesiuni anuale de selecţie a dosarelor: sesiunea de primavară, cu termenul limită de depunere a dosarelor 3 mai 2009 (pentru rezidenţele din lunile iulie-noiembrie 2009) şi sesiunea de toamnă, cu termenul de depunere a dosarelor 2 noiembrie 2009 (pentru rezidențele din lunile martie- iunie ale anului următor, 2010).

În fiecare sesiune se acordă câte 3 rezidenţe. Numele candidaților admiși vor fi afişate pe pagina internet a ICR Berlin în jurul datei de 31 mai şi, respectiv 30 noiembrie.

Pentru mai multe informatii legate de programul de rezidențe al ICR Berlin şi despre regulamentul concursul va invitam sa vizitaţi site-ul www.rki-berlin.de