Relansarea apelului pentru înscrieri la seminarul de traduceri din limba franceză (științe sociale și umane)

Centrul Național al Cărții din Franța (CNL) în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) organizează, în perioada octombrie 2012 – iulie 2013, un seminar de traduceri desfășurat la București și la Paris, adresat traducătorilor profesioniști de limbă franceză cu vârsta peste 18 ani. În cadrul seminarului vor fi organizate două sesiuni de ateliere de traduceri, la București (în perioada octombrie 2012 – aprilie 2013, câte un atelier lunar) și la Paris (în iulie 2013). La finalul proiectului va fi editată o carte care va reuni texte ale participanților.
Noul termen pentru depunerea dosarelor de candidatură este 30 iulie 2012. Comisia de jurizare, formată din experti români și francezi, va selecta 10 traducători români.

Printre obiectivele proiectului, organizat în urma unei convenții semnate de CNL și ICR, se numără schimbul intercultural între cele două țări, dezvoltarea unei rețele puternice de traducători literari profesioniști, precum și promovarea unor autori francezi din domeniul științelor sociale și umane în România.

Formularul pentru înscriere și detalii suplimentare în documentele atașate.

appel a candidature formulaire d'inscription