Regulament privind acordarea Premiului Național „Brâncuși”, acordat pentru anul 2022

Premiul Național „Brâncuși” 2022, destinat unei personalități remarcabile prin opera și activitatea sa în promovarea valorilor românești din domeniul artelor plastice, va fi acordat de către Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Premiul constituie atât o apreciere a valorii artistice, cât și o recompensă morală și materială pentru lucrări originale care pun în evidență creativitatea autorilor și contribuie semnificativ la îmbogățirea patrimoniului cultural național și universal.

Premiul Național „Brâncuși” va fi decernat în cadrul manifestărilor din data de 27 octombrie 2023, dedicate împlinirii a 85 de ani de la inaugurarea Ansamblului monumental, ridicat de Constantin Brâncuși, la Târgu-Jiu.

Juriul va fi alcătuit din cinci membri din domeniul artelor vizuale și un secretar reprezentant al Centrului de Cercetare și Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”.

Termenul limită până la care se primesc propunerile: 04 octombrie 2023.

Centrul de Cercetare de la Târgu-Jiu organizează anual, în parteneriat cu ICR, o serie de evenimente artistice şi culturale dedicate operei şi vieţii marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Atașat: Regulamentul de acordare a Premiului Național „Brâncuși” 2022 și Juriul Premiului Național „Brâncuși” 2022


Regulamentul de acordare a Premiului Național „Brâncuși” 2022 Juriu Premiului National Brancusi 2022 Nominalizari Premiul National Brancusi 2022 Centrul de Cercetare, Documentare si Promovare Constantin Brancusi Nominalizari Premiul National Brancusi 2022 Institutul Cultural Roman