Regizorul Radu Apostol la „The 68th Convention of the Japanese Society for Dance Research”

Regizorul Radu Apostol participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la „The 68th Convention of the Japanese Society for Dance Research", desfășurată în zilele de 3 și 4 decembrie 2016 în orașul Miyazaki, Japonia.

În cadrul Convenției găzduite de Universitatea Miyazaki, regizorul Radu Apostol va susține o conferință despre metodologia teatrului educațional care a stat la baza realizării spectacolelor Familia Offline și Față de drepturi, de Mihaela Michailov.

Radu Apostol este unul dintre cei mai cunoscuți regizori implicați în zona teatrului social, cu spectacole montate în diverse teatre din țară. Este co-inițiator al proiectului dramAcum și, de-a lungul ultimilor ani, a făcut multe proiecte sociale și de teatru educațional. Printre cele mai cunoscute spectacole ale lui se numără „Acasă" de Ludmila Razumovskaia, la Teatrul Ion Creangă, „Drept ca o linie" de Luis Alfaro, la Teatrul Maria Filotti, Brăila, sau „Woyzeck", de Georg Büchner, la același teatru. A fost coordonator al proiectului „ACASĂ" - o casă pentru copiii străzii, Asociaţia Casa Deschisă, Fundaţia Step by Step, Teatrul Ion Creangă. Radu Apostol este implicat acum în proiectul de la Centrul de Teatru Educațional Replika - un spațiu independent, interdisciplinar, dedicat îmbinării artelor într-un concept unitar, destinat colaborării dintre artiști profesioniști și comunități sau grupuri insuficient reprezentate și încurajând un teatru pentru un public tânăr și implicat. 

The Society for Dance Research este o societate non-profit, cu activitate internațională, care sprijină și dezvoltă interesele academice prin seminarii, conferințe, spectacole și publicații,  dedicate dansului. Cu o vastă experiență ce se întinde pe aproape patru decenii, The Society for Dance Research își propune, printre altele, să stimuleze dialogul și cooperarea între mai multe asociații de profil. http://sdr-uk.org/