Regizorul Paul Negoescu, cu filmul „Oameni de treabă“, la Festivalul Internațional de Film de la Beijing

ICR Beijing susține participarea filmului Oameni de treabă, în regia lui Paul Negoescu, în competiția oficială pentru premiul Tiantan, în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Beijing, desfășurat în intervalul 22-29 aprilie 2023. Ceremonia de închidere va avea loc pe 28 aprilie, cu difuzare online în data de 29 aprilie.

Filmul Oameni de treabă a fost proiectat în premieră asiatică în data de 26 aprilie, la Wanda Studios în Beijing, iar în data de 27 aprilie, ora 18.00, ICR Beijing organizează o proiecție, urmată de o dezbatere, la sediul reprezentanței din Galaxy SOHO. Regizorul Paul Negoescu și o parte din echipa sa – Ana Drăghici, lulian Postelnicu, Ana Voicu – vor participa la o discuție pe tema producției filmului, moderată de criticul de film Wang Yao.

Oameni de treabă spune povestea lui llie, șef de post într-un sat din nordul Moldovei, care vrea să își clădească o viață confortabilă, însă o serie de alegeri greșite și întâmplări nefaste îl împing către o situație fără scăpare. Filmul este o producție Tangaj Production, Papillon Film, Avanpost Production (România) și Screening Emotions (Bulgaria).

Paul Negoescu este la al patrulea lungmetraj, după o serie de filme cu succes atât festivalier, cât și de public, precum O lună în Thailanda, Două lozuri și Povestea unui pierde-vară.

Festivalul Internațional de Film de la Beijing este un eveniment anual care are loc în Beijing, China și atrage cineaști, actori și pasionați de film din întreaga lume. Festivalul prezintă o gamă largă de filme locale și internaționale, inclusiv filme de lungmetraj, documentare și scurtmetraje, fiind organizate și diverse activități, precum seminarii, cursuri de masterat, prelegeri.

Festivalul Internațional de Film de la Beijing este al doilea cel mai important festival de film din China, cu un public larg și cu o mare vizibilitate . Un eveniment cultural masiv, care atrage atenția internațională prin amploarea lui, al cărui scop este acela de a promova schimbul cultural și comunicarea internațională prin intermediul filmului.