Regizoarea Roxana Stroe, invitată la aniversarea revistei „Format Court” - Paris

Roxana Stroe va participa, cu sprijinul ICR Paris, la evenimentul aniversar al revistei „Format Court", care sărbătorește opt ani de existenţă. Regizoarea a fost invitată să prezinte scurtmetrajul „O noapte în Tokoriki", joi, 12 ianuarie 2017, la Studio des Ursulines din Paris.

Evenimentul reprezintă o oportunitate excelentă de a descoperi noile tendinţe şi talente în materie de scurtmetraje prin cinci filme produse în Franța, România, Belgia, Armenia, Georgia şi Statele Unite ale Americii.

O noapte în Tokoriki - câștigător al Premiului special pentru cel mai bun scurtmetraj în secțiunea Generation 14plus la Berlinale 2016 și al Premiului pentru scurtmetraj la Festivalul din Namur 2016 - a făcut-o pe tânăra regizoare româncă să fie reperată în Franța ca nou talent cinematografic, în special datorită punerii în scenă teatrale și a dialogului minimal.

Născută în 1991, scenarista şi regizoarea Roxana Stroe este absolventă a secției Regie de film și TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" București, promoția 2013. Este realizatoarea unui documentar şi a mai multor scurtmetraje, dintre care Plante perene - câștigător al Premiului Criticii la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMaiubit - şi Black Friday, câştigător al Premiului pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul internaţional de film Transilvania.

Devenită o referinţă inconturnabilă pentru actualitatea din domeniul scurtmetrajelor, Format Court este o revistă de informare și, în același timp, o platformă critică și o importantă bază de date în domeniul filmelor de scurtmetraj.