Regizoarea Anca Damian la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg

Filmul românesc Întâlniri încrucişate al regizoarei Anca Damian va fi proiectat in cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg ce se desfăşoară în perioada 23 ianuarie – 2 februarie. Cu un program de aproximativ 450 de filme din 70 de tari, festivalul este cel mai important eveniment cinematografic din ţările scandinave, iubit de public şi de neratat pentru cei din industria filmului. Regizoarea Anca Damian va fi prezentă la Göteborg la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm şi va participa la discuţiile cu publicul şi întâlnirile cu reprezentanţii branşei de film din cadrul Nordic Film Market.

Întâlniri încrucişate înfăţişează trei poveşti diferite care se desfăşoară pe parcursul a două zile. Destinele personajelor se intersectează şi sunt afectate unele de altele. Cele trei poveşti nu sunt unite numai de personaje, ci şi de recitirea aceloraşi teme în registre diferite.

Întâlniri încrucişate a mai participat la Festivalul International de Film Transilvania – TIFF, precum şi la festivalurile internaţionale de la Goa, Pusan, Chicago şi Cottbus. În Romania, filmul va fi lansat pe marile ecrane de producatorul Transilvania Film, începand cu data de 23 ianuarie.

Persoană de contact: Simona Buzatu, referent; e-mail: simona.buzatu @ rkis.se; tel: +46 8 20 76 00.