Regina soldat – expoziţie la Varşovia, cu ocazia Zilei Armatei Române

Institutul Cultural Român de la Varșovia în colaborare cu Asociaţia „România Culturală” și atașatul militar al Ambasadei României de la Varșovia vor evoca, în data de 25 octombrie 2017, cu ocazia Zilei Armatei Române, personalitatea Reginei Maria, precum şi implicarea sa activă în campaniile din timpul Primului Război Mondial.
Evenimentul, care va avea loc în incinta Ambasadei României de la Varșovia, va consta în deschiderea expoziției de fotografie Regina soldat, cuprinzând imagini care o înfăţişează pe Regina Maria participând activ la organizarea spitalelor de campanie, la îngrijirea răniţilor de pe front, precum şi la alte acţiuni caritabile, menite să ridice moralul militarilor români şi să aline suferinţa celor răniţi în timpul Marelui Război.

Expoziţia, curatoriată de drd. Anca Beatrice Todireanu, a fost realizată de ICR Varşovia şi Asociaţia „România Culturală”, cu sprijinul următoarelor instituţii: Asociaţia Fondului Cultural Naţional, Statul Major General al Armatei, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Militar Național „Ferdinand I”, Muzeul Brăilei „Carol I”, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Națională a României, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Palatul Culturii din Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi, Muzeul Țării Oașului şi Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Evenimentul, la care vor participa înalți demnitari, corpul diplomatic și atașații apărării acreditați la Varșovia, va fi deschis de E.S. Ovidiu Dranga, Ambasadorul României în Republica Polonă, și Col. Romeo Tăbârcă, atașatul militar al Ambasadei României. Vernisajul va fi acompaniat de o recepție de gală, organizată în saloanele Ambsadei României de la Varşovia.