„Regele Mihai. O copilărie fericită”, expoziție fotografică la Castelul Pelișor

Regele Mihai O copilarie fericita, expozitie fotografica la Castelul Pelisor

Luni, 24 octombrie 2016, ora 14.00,  la Castelul Pelișor are loc vernisajul expoziției de fotografie Regele Mihai. O copilărie fericită. Evenimentul este organizat cu prilejul aniversării celor 95 de ani de viață ai Regelui Mihai I al României de Asociația „România Culturală",  în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Muzeul Național Peleș, Teatrul Național București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat", Complexul Muzeal Național „Moldova" Iași, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească" Târgoviște și cu sprijinul „Caru cu Bere", City Grill, We are Media.

Vernisajul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Pelișor. Curator al expoziției este drd. Beatrice Todireanu.

Un număr de 40 de panouri fotografice, cu imagini din timpul copilăriei Majestății Sale Regele Mihai I, vor fi expuse în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, până pe data de 27 noiembrie 2016. Fotografiile, înfățișând instantanee care îl prezintă pe Regele Mihai la o partidă de șah, trăgând cu pușca, plimbându-se cu trotineta și bicicleta, călărind în munți sau înotând în mare, dar și participând la ceremonii oficiale alături de membri ai Casei Regale, provin din colecția Familiei Regale a României, a Bibliotecii Academiei Române precum și din colecția „Luiza Berman".

La eveniment va participa Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Vor lua cuvântul: prof. dr. Georgeta Filitti, prof. dr. Ioan Opriș, dr. Cristian Petcu, dr. Narcis Dorin Ion, drd. Beatrice Todireanu.