Regele Carol I al României, omagiat la Düsseldorf

Marți, 16 septembrie 2014, va avea loc la Düsseldorf, în incinta Castelului Jaegerhof, o festivitate de comemorare a 100 de ani de la moartea Regelui Carol I al României. Festivitatea, o inițiativă a Asociației Culturale Româno-Germane Atheneum Düsseldorf, va fi precedată, în perioada 14 – 16 septembrie, de o serie de evenimente culturale organizate cu sprijinul Ambasadei României în Germania și al Institutului Cultural Român. Evenimentele se vor bucura de prezența ASR Principele Nicolae al României.

Pe 14 septembrie, în incinta unei vechi gospodării germane, Teatrul de marionete „Tănase“ le va oferi copiilor din comunitatea română din Düsseldorf, precum și prietenilor lor germani, un spectacol de dans și muzică populară românească. Pe 15 septembrie, oaspeții din România se vor întâlni cu Thomas Geisel, primarul orașului Düsseldorf, cu Hans-Georg Lohe, director cultural al orașului, precum și cu alți oficiali și personalități culturale. Programul include recitaluri susținute de ansamblul Camerata Regală, precum si de actrița Diana Lupescu (Teatrul Nottara).

Castelul Jaegerhof, locul istoric de unde Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a plecat, pe 11 mai 1866, spre România, găzduiește astăzi una dintre cele mai importante instituții culturale ale orașului Düsseldorf, Muzeul Goethe.