„Reflecții și propuneri pentru Constituția României“ – dezbatere la ICR

Marți, 26 martie 2013, de la ora 17, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc dezbaterea „Reflecţii şi propuneri pentru Constituţia României“. Vor participa oameni politici, reprezentanți ai societății civile și specialiști în drept.

ICR consideră că, în contextul modificării Constituţiei, se impune organizarea unei astfel de dezbateri care să ofere soluţii, alternative şi proiecţii viabile pentru viitoare Lege fundamentală a ţării.

Participă: Cristian Pîrvulescu (Pro-Democrația), prof. Ioan Alexandru, specialist în drept constituțional, Petre Roman (PNL), Dan Motreanu (PNL), Mugur Cozmanciuc (PNL), Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD), Bogdan Ciucă (PC), Valeria Schelean (PDL), Ovidiu Ganț (minorități), Daniel Fenechiu (PPDD) și Andrei Marga, președintele ICR.

Evenimentul se înscrie într-o serie de dezbateri iniţiate de ICR, menite să aducă în fața celor interesați personalități marcante ale societății românești, oameni de cultură, profesori, autori și specialiști de prestigiu. Temele propuse spre dezbatere sunt variate, acoperind o pluralitate de domenii, de la istorie, la artă și filosofie, de la economie la științe exacte, având în comun aceeași exigență de a formula întrebări semnificative, de a oferi soluții și alternative la probleme relevante ale societății românești.

Accesul publicului este liber.