Recital Teo Milea în sala Bösendorfer din Mozarthaus, Viena

Pianistul şi compozitorul Teo Milea concertează miercuri, 5 februarie, ora 19.00, în sala Bösendorfer din Mozarthaus Vienna. Programul recitalului include compoziţii proprii, de pe albumele „On white…and black keys“ şi „Open Minds“, precum şi o selecţie de piese de pe viitorul material discografic.

Concertul, organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în parteneriat cu salonul Bösendorfer Viena se desfășoară în contextul unui turneu ce cuprinde mai multe oraşe din România.

Proiectul aduce în faţa publicului vienez o creaţie ce îmbină cu succes specificul a două universuri muzicale: cel clasic şi cel nou, al secolului XXI. Pe parcursul recitalului, Teo Milea interacţionează cu publicul, povesteşte cum au luat naştere piesele şi de unde a venit inspiraţia de a compune acest material. Toată creaţia sa este fundamentată pe relaţia interumană, stările şi nevoile societăţii moderne, pasiunea şi dorinţa de a cuceri noi teritorii sufleteşti, neexplorate încă.

Stabilit în prezent în Toronto, Teo Milea (http://teomilea.ro/) şi-a început activitatea muzicală în urmă cu 26 de ani, trecând treptat de la improvizaţie la compoziţie. În iulie 2012 a lansat primul album ce cuprinde şapte piese, fiind realizat alături de Andrei Kerestely. Următorul album al său, „Open Minds“, s-a bucurat de atenția radiourilor internaționale de profil fiind declarat câștigător la categoria „Classical Album of the Year 2015“ de SoloPiano.com din Statele Unite. Cu doar un an înainte, albumul său de debut urca pe locul 2 în același clasament. De asemenea, Teo Milea este câștigător al votului popular și finalist în top 4 al concursului „Searchlight“ organizat de Radio CBC Canada.

Publicul meu nu are nevoie de o facultate de specialitate pentru a-mi înţelege compoziţiile şi nici de un lexicon de muzică. Publicul îmi înţelege mesajul exact şi în timp real, nu caută să descifreze ulterior ce am vrut să transmit într-o oră de recital. Muzica mea este o muzică direcţionată, cu efect instant. (Teo Milea)

Intrarea la eveniment este liberă, în baza confirmării participării la uawg@rkiwien.at până pe 31 ianuarie 2020. Număr limitat de locuri disponibile.