Recital "Pro Arte" Trio la ICR Londra

Profesionist si valoros, trio-ul Pro Arte a susţinut joi 5 martie un concert pe scena Institutului Cultural Român din Londra, în cadrul Societăţii Enescu.
Desfăşurat în faţa unei săli arhipline şi primit cu entuziasm, recitalul de la ICR Londra a cuprins lucrari de Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Frany Schubert şi George Enescu.

Membrii grupului sunt Nicolae Licareţ (pian), Anda Petrovici (vioara) si Marin Cazacu (violoncel). Fondat în 1978 de muzicieni membri ai Filarmonicii "George Enescu" animaţi de dorinţa de a descoperi şi de a prezenta publicului cele mai bune creaţii din muzica preclasică, clasică, romantică şi contemporană, trio-ul Pro Arte se bucură de aprecierile unanime ale publicului şi presei de specialitate. Calitatea sonoră, omogenitatea, virtuozitatea de ansamblu, expresivitatea cântului – iată numai câteva din trăsăturile acestui valoros ansamblu. Activitatea concertistică din cadrul stagiunilor Filarmonicii bucureştene se îmbină armonios cu derularea a numeroase turnee în străinătate, cu concerte care au avut ecouri întotdeauna deosebit de favorabile. Trio-ul a concertat pe scene prestigioase din Bulgaria, Serbia, Macedonia, Franţa, Spania, Grecia, Italia, Portugalia, Singapore. Pro Arte a participat cu regularitate la numeroase ediţii ale Festivalului "George Enescu", prezentând lucrări din creaţia universală şi din creaţia enesciană. Trio-ul Pro Arte a efectuat numeroase înregistrări pentru Radiodifuziune şi pentru Televiziunea Română si a colaborat cu casele de discuri Electrecord şi BMG Ariola, realizând CD-uri care se bucură de mare succes.

Societatea Enescu este o asociaţie înfiinţată în iunie 2007 de ICR Londra, sub patronajul regal al ASR Principesa Margareta, cu scopul de a promova personalitatea şi opera lui Enescu în mediul britanic. Preşedintele Societăţii Enescu este dirijorul Cristian Mandeal, Directorul Filarmonicii George Enescu.

Vizibilitatea publică a Societăţii a crescut constant, în special datorită stagiunii de concerte lunare care aduc în atenţia publicului londonez muzicieni de cea mai bună factură. Printre numele importante care au concertat la ICR Londra în cadrul stagiunii Enescu s-au numărat pianista Mihaela Ursuleasa, violoncelistul Adrian Brendel, Cvartetul Voces, violonistul Sherban Lupu sau soprana Nelly Miricioiu.
Concertele Societatii Enescu sunt constant semnalate publicului meloman in reputatul ghid cultural Time Out London. Detalii la http://www.icr-london.co.uk/enescu.