Recital oferit de ansamblul de percuţie GAME

Recital oferit de ansamblul de percutie GAME Recital oferit de ansamblul de percutie GAME

Vineri, 15 octombrie, de la ora 20.00, la Cărturești Verona va avea loc un recital al ansamblului de percuție GAME, format din Alexandru Matei, Sorin Rotaru, Dan Alexandru și Daniel Judean. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român, prefațează Stagiunea Camerală ICR la Ateneu, o serie de trei concerte cu participarea unor interpreți români valoroși care activează, în prezent, în afara țării.
Recitalul cuprinde lucrări ale compozitorilor Dan Voiculescu, Alice Gomez, Liviu Dănceanu Siegfried Fink, Jovan Zivkovic și Minoru Miki.
Ansamblul de Percuţie GAME al Universităţii de Muzică din Bucureşti, născut în 1995 a susținut până acum peste150 de concerte în ţară şi străinătate. Printre distincțiile primite se numără Premiul Fundaţiei SOROS pentru artă contemporană (1998) și Premiul Originalităţii Instrumentale, oferit conducătorului ansamblului GAME de revista Actualitatea Muzicală.

Alexandru Matei, conducătorul ansamblului, este cadru didactic la Universitatea de Muzică din Bucureşti, clasa de percuţie şi muzică de cameră, în cadrul Facultăţii de Interpretare Muzicală.„Dacă ar fi să definesc în câteva cuvinte ansamblul pe care îl conduc, acestea ar fi: educaţie, exerciţiu intelectual, plăcere de a face muzică împreună, necesitate." – prof.univ.dr. Alexandru Matei

Programul recitalului susținut de ansamblul de percuție GAME:
Dan Voiculescu - Flori
Alice Gomez - Rain Dance
Liviu Dănceanu – L'abîme de Pascal
Siegfried Fink - Ate Logo
Jovan Zivkovic - Trio Per Uno
Minoru Miki - Marimba Spiritual

Fragment muzical - în galeria audio.