Recital Mihai Eminescu, susţinut de actorul Dorel Vişan la Paris

Vineri, 14 iunie 2013, ora 19.00, Institutul Cultural Român din Paris îi dedică o seară poetului Mihai Eminescu în cadrul de excepţie al Ambasadei României. Palatul Béhague va găzdui recitalul inedit „Mihai Eminescu: om, geniu şi sfânt”, susţinut de actorul Dorel Vişan. Evenimentul prevede o scurtă conferinţă despre poet, precum şi o lectură din teatrul scris de Eminescu, printre care drama istorică Decebal. Acest text a fost ales de către actor ca fiind unul cu un mesaj foarte puternic. Recitalul va fi precedat de o alocuţiune a Directorului ICR Paris, Alexandru Dobrescu.
Despre Dorel Vişan
Dorel Vişan (născ. 1937) este un actor şi poet român. A interpretat peste 40 de roluri pe scenele teatrelor din întreaga ţară şi a jucat în mai mult de 50 de lung-metraje româneşti şi internaţionale, fiind unul din cei mai importanţi actori de film din România. Dorel Vişan a publicat până în prezent 4 volume de versuri şi este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

Despre Programul ICR dedicat poetului naţional Mihai Eminescu

Institutul Cultural Român (ICR) organizează, în reţeaua institutelor culturale românești din străinătate, un Program-cadru pentru promovarea profilului identitar românesc dedicat poetului naţional, Mihai Eminescu. Astfel, în perioada 3-29 iunie 2013, sunt programate recitaluri de poezie, lansări și expoziţii de carte, conferinţe, lecturi, proiecţii de film/fotografii/documente, cursuri speciale pentru studiul poeziilor eminesciene. Programul este dedicat comemorării a 124 de ani de la trecerea în eternitate a poetului naţional, Mihai Eminescu.