Recital de pian susținut de Cadmiel Boțac și Gemeilun Wang, la Salonul Bösendorfer din Viena

Pianiștii Cadmiel Boțac (România) și Gemeilun Wang (China) vor susține un recital la Salonul Bösendorfer din capitala Austriei luni, 23 ianuarie 2023, ora 18.30. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena, împreună cu Salonul Bösendorfer.

În program:

- Claude Debussy (1862-1918) - Estampes L.100

I. Pagodes

II. La Soirée dans Grenade

III. Jardins sous la pluie

- Erich Wolfgang Korngold (1897-1957) - Sonate în E-Dur, Op.2

I. Moderato

II. Scherzo: Allegro impetuoso

III. Largo con dolore

IV. Finale: Allegro vivace

- Franz Schubert (1797-1828) - Sonată de pian în C-Moll no. 19 D958

I. Allegro

II. Adagio

III. Menuetto & Trio - Allegro

IV. Allegro

- Franz Liszt (1811-1886) - Sonată de pian în H-Moll S.178

Născut în 1997, Cadmiel Boțac a început să studieze pian în orașul natal Sighetu Marmației încă de la vârsta de patru ani, sub îndrumarea profesoarei Monica Chifor. El a câștigat numeroase premii naționale și internaționale și, de-a lungul anilor, a susținut concerte în întreaga lume. În noiembrie 2021, albumul de debut al lui Cadmiel Boțac a fost lansat la Editura Radio din București, proiect inițiat și coordonat de Radioul Național Român. Albumul conține lucrări pentru pian solo de Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin și George Enescu. Un eveniment foarte important în dezvoltarea tânărului pianist este concursul internațional „Astana Piano Passion” din Kazahstan (2014), unde a câștigat premiul I. În iunie 2022, Cadmiel a câștigat concursul de muzică New Hope din România – premiul său reprezintă un turneu de zece concerte cu zece orchestre din România. Cadmiel este, în prezent, înscris la master la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului (Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wien) din Viena, la clasa profesorului Stefan Arnold.

Gemeilun Wang s-a născut la Beijing în anul 1996. În prezent, studiază la Universitatea de Muzică și Artele Spectacolului din Viena. La vârsta de cinci ani a devenit membră a Corului Feminin al Orchestrei Simfonice din China. La opt ani, a început să studieze pianul și, în 2007, datorită talentului și potențialului ei exceptional, a fost acceptată la Conservatorul Central de Muzică din Beijing. A câștigat numeroase premii la competiții naționale și internaționale, printre care Premiul I la „Concursul regional din China de Nord” și la „69th Steinway International Children & Youth Piano Competition”. În 2019, a câștigat o bursă de la Fundația Erika CHARY.