Recital de orgă „De la Bach la contemporani”

Recital de orga De la Bach la contemporani

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova şi Sala cu Orgă, organizează recitalul de orgă „De la Bach la contemporani” în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor – 2018”. Evenimentul va avea loc pe data de 5 martie, ora 18.00, la Sala cu Orgă şi va fi susţinut de Olga Babadjan şi Corul Naţional de Cameră a Sălii cu Orgă, dirijat de Ilona Stepan.

În program:

J.S.Bach - Contrapunctus nr..18 din „Kunst der fuge"- fuga „Triplex"

W.A.Mozart - Fantazia f-moll

C.Franck - Coral nr.1 E-dur

O.Messiaen - Corps glorieu, Joie et clarte des corps glorieux

F.Poulenc - Stabat Mater,versiune pentru cor si orgă (premieră!)

Olga BABADJAN a absolvit Conservatorul „P. I. Ceaikovski” din Moscova, secţia pian şi orgă, iar în 1986 - masteratul de interpretare muzicală la specialitatea orgă. Începând cu anul 1980 Olga BABADJAN a concertat în toate țările fostei Uniuni Sovietice, iar după stabilirea în România, în 1994, a fost prezentă ca pianistă/organistă în cele mai importante centre cultural-muzicale din România, Germania, Franța, Olanda și Italia, ca solistă sau cu parteneri de scenă consacraţi.

De-a lungul timpului, Olga Babadjan a desfăşurat o bogată activitate didacică,fiind profesor de pian şi concertmaestru la colegiile naţionale de muzică „George Enescu” si „Dinu Lipatti” din Bucureşti, unde activează şi în prezent.A realizat înregistrări la Radio și TV în România și Republica Moldova, fiind distinsă cu diploma şi premii la numeroase concursuri și festivaluri.

„Artista - nobilă interpretă la orgă, Olga Babadjan are un repertoriu vast, construieşte edificiul sonor şi creează o policromie de nuanţe. Arta ei e infinită… O recomand tuturor acelora care cred că prin muzică ne apropiem de Omniprezentul şi de Dumnezeu.” - Doru Popovici (muzicolog şi compositor).

Parteneri media: TVR Moldova, Radio Chişinău şi Radio Datina