Recital de gală susținut de Alexandra Dăriescu la New York, cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri

Alexandra Dăriescu, unul dintre muzicienii români cunoscuți pe plan internațional, susține la New York un eveniment special,  dedicat Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri, organizat de Institutul Cultural Român din New York împreună cu Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite. 

Luni, 26 noiembrie 2018, în prestigioasa sală de concerte Merkin Hall a Kaufman Music Center, carismatica pianistă, considerată una dintre cele mai bune din lume potrivit influentei „International Piano Magazine”, va oferi un recital de gală, din care nu lipsesc câteva dintre cele mai apreciate compoziții românești pentru pian, aparținând lui George Enescu, Dinu Lipatti sau Constantin Silvestri.

Pe lângă repertoriul românesc, ca o anticipare a sărbătorilor de iarnă, Alexandra Dăriescu va interpreta câteva prelucrări după Spărgătorul de nuci al lui Ceaikovski, piese care fac parte dintr-un original spectacol multimedia, pe care tânăra pianistă l-a prezentat deja „cu casa închisă” pe multe dintre marile scene ale lumii.

În debutul recitalului, la care sunt așteptați diplomați, oficialități, membri ai comunității românești din New York dar și melomani americani, vor lua cuvântul E.S. dr. Ion Jinga, ambasadorul României la ONU, și directorul ICR New York, Dorian Branea. Evenimentul, care face parte din componenta culturală a campaniei României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, se va încheia cu o recepție.

Cu o prezență scenică irezistibilă și de o muzicalitate debordantă, Alexandra Dăriescu este considerată unul dintre cei mai promițători 30 de pianiști sub 30 de ani, având o spectaculoasă carieră internațională și  fiind excelent primită de public și presă, în cele mai celebre săli de concert din lume, de la Royal Albert Hall din Londra, la Concertgebouw din Amsterdam sau Carnegie Hall din New York. După studii muzicale la Iași, a absolvit Royal Northern College of Music din Manchester și Guildhall School of Music and Drama din Londra. A colaborat cu orchestre de prim rang ca London Philharmonic Orchestra, Tampere Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Hallé Orchestra, Stavanger Symphony Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, Sichuan Symphony Orchestra și European Union Youth Orchestra și a realizat înregistrări pentru casele de discuri Champs Hill Records, Signum Classics și NMC Records.

Alexandra Dăriescu este cea mai tânără artistă căreia i s-a acordat Medalia „Custodele Coroanei Române”, iar anul în 2017 a primit din partea Radio România Cultural Premiul „In Memoriam Iosif Sava”. Este laureată a Verbier Festival Academy și a premiilor britanice Women of the Future la categoria Artă și Cultură. Printre proiectele actuale cu cel mai mare succes se numără prezentarea în recital a unei serii de compoziții semnate femei, precum Fantaisie variée a Nadiei Boulanger sau Ballade de Germaine Tailleferre, dar mai cu seamă producția multimedia The Nutcracker and I, un spectacol novator ce combină muzica pentru pian, dansul și animația digitală.


Mai multe informaţii cu privire la eveniment, organizat și cu sprijinul RA Entertainment, puteți găsi pe site-urile http://www.icr.ro și www.kaufmanmusiccenter.org, cât și pe pagina de Facebook a ICR New York: https://www.facebook.com/RCINY/ .