Recital de flaut și chitară la Beijing

În continuarea seriei de evenimente organizate de ICR Beijing pentru marcarea Zilei Naționale a României, în datele de 6 și 8 decembrie 2017, renumiții muzicieni români, flautistul Ionuț Bogdan Ștefănescu și chitaristul Costin Soare vor susține două concerte în capitala Chinei.

Programul concertelor cuprinde lucrări din repertoriul clasic (Johann Sebastian Bach Sonata în Mi Major, Wolfgang Amadeus Mozart Sonata în La Major și Frederic Chopin Mazurcă), muzică contemporană (Astor Piazzolla Cafe 1930 și Nightclub 1960 din seria Istoria unui tango, Celso Machado Patru piese și Miroslav Tadic Patru piese macedonene) și bineînțeles muzică românească – Șase dansuri populare românești de Bela Bartok.

Cele două concerte vor avea loc în data de 6 decembrie 2017 la Facultatea de Pedagogie Muzicală a Universității Lianhe, iar în data de 8 decembrie 2017, la Școala Generală Pilot Jinbu.

Ionuț Bogdan Ștefănescu a debutat ca solist cu orchestra în 1983, când avea numai 14 ani, pe scena Ateneului Român. A primit numeroase distincții naționale și internaționale, dintre care amintim: Premiul Uniunii Compozitorilor pentru interpretare solistică (2007), Medalia „Meritul Cultural” (2004), Premiul Clubului Liones pentru cea mai bună interpretare din cadrul seminarului condus de James Galway (Italia, 2003). Din 1983 și până în prezent a susținut numeroase recitaluri și concerte ca solist în România și în străinătate: Anglia, Franța, Spania, Olanda, Japonia și SUA. Este membru al cvintetului George Enescu, iar din 1997 este prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu” din București.

Costin Soare este unul dintre cei mai activi chitariști români. Dintre proiectele muzicale importante amintim: turneul național „Muzica în Palatele României” (2016), turneul „Armonii Pascale” (2015), turneul „Nocturne și dansuri” (2013). A susținut ca solist numeroase concerte împreună cu orchestrele din Brașov, Ploiești, Timișoara, Bacău și cu Orchestra Medicilor la Ateneul Român. În ceea ce privește formațiile camerale a colaborat cu flautistul Ionuț Bogdan Ștefănescu și cu mezzosoprana Claudia Codreanu, alături de care a susținut peste 80 de recitaluri în țară și în străinătate. În prezent desfășoară o intensă activitate pedagogică.