Recital de chitară și violă la Muzeul Național de Arheologie din Lisabona

În cadrul Sezonului Cultural Românesc de la Muzeul Național de Arheologie din Lisabona, Institutul Cultural Român de la Lisabona și Ambasada României în Republica Portugheză organizează în data de 28 martie, ora 18.30, un recital de chitară și violă, în interpretarea muzicienilor Titus Isfan și Ceciliu Ovidiu Isfan. Concertul va avea loc în Salonul Nobil al Muzeului, aflat în corpul central al Mânăstirii Jerónimos.

Duetul muzical fiu – tată (chitară – violă) va cuprinde piese din repertoriul muzicii tradiționale românești („Aseară vântul bătea“, „Bun îi vinul ghiurghiuliu“, „Aseară ți-am luat basma“) și din repertoriul internațional de chitară clasică (Villa Lobos - „Prelúdio nr.3“, F. Tárrega – „Adelita“, J. Pernambuco - „Sons dos Carrilhóes“ s.a.).

Titus Isfan este absolvent al Conservatorului din Évora (chitară clasică), sub îndrumarea artistică a marelui chitarist Dejan Ivanovich. A câștigat premiul I la Concursul de chitară clasică de la Montijo (ediţia a VI-a, 2016) şi menţiune la Concursul Internaţional al oraşului Fundão în 2015. În prezent, este profesor de muzică la Conservatoriul Regional de Arte din Montijo. Ceciliu Ovidiu Isfan este absolvent de violă la Conservatorul „Gheorghe Dima“, din Cluj-Napoca. A cântat cu Orquestra Sinfónica Portuguesa, Orquestra Sinfonietta de Lisboa şi Orquestra do Círculo de Música de Câmara. Predă ore de vioară, violă şi orchestră la colegiul Escola Alemã de Lisboa. În prezent, este adjunct al partidei de violă din Orquestra Sinfónica Portuguesa, Lisabona. Amintim că Muzeul Național de Arheologie din Lisabona găzduiește până pe 29 aprilie 2018, în Sala Tezaurului, expoziția-dialog româno-portugheză „Aurul antic. De la Marea Neagră la Oceanul Atlantic“, un filigran evocator care însoțește constant Sezonul Cultural Românesc.