Recital cameral susținut de violoncelistul Filip Papa, la ICR Londra, în seria „Concertele Enescu”

Cel de-al treilea eveniment din seria de anul acesta a „Concertelor Enescu” va fi organizat joi, 13 aprilie 2023, ora 19.00, la sediul ICR Londra, și îl va avea ca invitat pe violoncelistul Filip Papa, acompaniat, la pian, de Antony Ingham. În program: George Enescu – Nocturnă și Saltarello pentru violoncel și pian, Doru Popovici – Elegie, J.S. Bach – Cello Suite no.1 in G major și Johannes Brahms – Sonata for cello and piano in E minor, op. 38.

Originar din Timișoara, Filip Papa a studiat la Liceul de Muzică „Sigismund Toduța” din Cluj-Napoca și la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, sub îndrumarea lui Dan Prelipcean. Este solist de stat al Filarmonicii „Moldova”, precum și profesor de violoncel la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, fiind considerat unul dintre cei mai buni muzicieni români, în special prin activitatea sa de violoncelist al Cvartetului de coarde „Ad Libitum”, unde cântă alături de violoniștii Remus Azoitei și Șerban Mereuță, precum și de violonistul Bogdan Bisoc. „Ad Libitum” este un cvartet de stat cu sediul la Filarmonica „Moldova” din Iași, și unul dintre cele mai de succes ansambluri din Europa, distins cu numeroase premii. Filip Papa a înregistrat cu cvartetul pentru casele de discuri Naxos, Vielenhaut Records, Electrecord și Quartz Media Production, și a apărut la festivaluri de muzică importante, precum Printemps des Arts, în Monte Carlo; Orlando, în Olanda, Luberon, în Franța; Bensheim, în Germania; Gstaad, în Elveția, sau RadiRo și Enescu, în București.

Antony Ingham a studiat atât la Royal Academy of Music (cu Alexander Kelly), cât și la Royal College of Music (cu Niel Immelman), ca pianist. Lucrează, în mod regulat, ca acompaniator, la pian, pentru departamentul junior al Royal College of Music și a cântat la Wigmore Hall, Royal Festival Hall, Purcell Room și St Martin-in-the-fields. A susținut multe recitaluri de pian solo pentru Princess Cruises. De asemenea, este un profesor de pian dedicat.

Institutul Cultural Român de la Londra îşi propune, prin programul permanent „Concertele Enescu”, promovarea muzicii camerale româneşti în context internaţional.

Eveniment: The Enescu Series presents: Filip Papa (cello) Tickets, Thu 13 Apr 2023 at 19:00 | Eventbrite