Radu Boroianu, preşedintele ICR, la Realitatea TV- La târgurile viitoare de carte, traducerea în engleză a Istoriei Transilvaniei va fi asigurată de către noi.

Preşedintele ICR, Radu Boroianu, a transmis un mesaj în cadrul emisiunii Jocuri de putere difuzate joi, 3 decembrie, de Realitatea TV, emisiune în care realizatorul Rareş Bogdan l-a avut invitat pe istoricul Ioan-Aurel Pop, unul dintre autorii lucrării Istoria Transilvaniei.

Radu Boroianu a spus că " la târgurile viitoare de carte, traducerea în engleză a Istoriei Transilvaniei va fi asigurată de către noi. Vom încerca să ajutăm și la publicarea volumului final, de importanță colosală. Și asta în temeiul că iubim și noi România".

În cele trei volume din Istoria Transilvaniei, o lucrare  coordonată de Ioan-Aurel Pop, Thomas Naglerl şi Magyari Andras, autorii au încercat să fie mai mult istorici şi mai puţin români, unguri, germani sau evrei. Pentru prima oară în istoriografie, această lucrare juxtapune punctele de vedere diferite ale scrisului istoric românesc, maghiar şi german, fără intenţii propagandistice.