Radiodifuziunea suedeza elogiaza activitatea Institutului Cultural Roman de la Stockholm

Radiodifuziunea suedeza SR a marcat Ziua Nationala a Romaniei printr-o emisiune speciala. Astfel, programul muzical AdLib a dedicat editia sa din 3 decembrie exclusiv culturii romane, atragand atentia in mod deosebit asupra personalitatilor si evenimentelor prezentate pe scena culturala suedeza de catre Institutul Cultural Roman de la Stockholm.

Realizatorul emisiunii, Alexander H. Rauch-Estreich, a tinut sa "aduca un elogiu Institutului Cultural Roman de la Stockholm, care a reusit, in primul sau an de viata, sa organizeze un numar incredibil de mare de evenimente interesante". Dintre acestea sunt mentionate Festivalul de film, Festivalul de jazz, recitalul mezzosopranei Ruxandra Donose, participarea label-ului romanesc Rozalb de Mura la targul de design avangardist +46 Trade, concertul Fanfarei Ciocarlia si programul Kobra, realizat de Televiziunea suedeza cu sprijinul ICR Stockholm.

Alexander H. Rauch-Estreich a selectat pentru aceasta emisiune piese din diferite genuri muzicale, muzica clasica, jazz, muzica populara si muzica de taraf, subliniind talentul cantaretei de jazz Maria Raducanu ("aceasta cantareata fascinanta care da folclorului din tara ei o interpretare absolut unica") si al mezzosopranei Ruxandra Donose, doua artiste pe care le-a cunoscut prin intermediul concertelor organizate la Stockholm de filiala locala a Institutului Cultural Roman.Programul AdLib este difuzat de luni pana joi, intre orele 18.14 si 19.30, pe canalul P2 al Radiodifuziunii suedeze, putand fi ascultat si pe internet: 
http://www.sr.se/cgi-bin/p2/program/index.asp?programID=2485Persoana de contact: Eva Leonte, referent – eva.leonte @ rkis.se / 0046 8 20 74 06