Proiectul „Wild Carpathia” continuă. Cel de-al doilea episod, prezentat la ICR Londra

Proiectul Wild Carpathia continua Cel de-al doilea episod, prezentat la ICR Londra

Luni, 22 iulie 2013, ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra va avea loc o proiecţie specială a filmului Wild Carpathia 2: From The Mountains To The Sea, un imn adus frumuseţilor naturale şi bogaţiei culturale ale României, considerat unul dintre cele mai frumoase documentare despre România.
Evenimentul este organizat de Ambasada României în Marea Britanie şi de Institutul Cultural Român de la Londra, cu sprijinul European Nature Trust şi se desfășoară sub patronajul E.S. Dr Ion Jinga, Ambasadorul României. Proiecţia va fi urmată de o recepţie oferită de producătorul de vinuri Corcova.
Partea a doua a seriei „Wild Carpathia“ este produsă de Almond Films, va fi difuzată la începutul lui septembrie 2013 şi este rezultatul unui acord între Travel Channel şi Autoritatea Naţională de Turism, care include realizarea a două episoade ale documentarului „Wild Carpathia“ alături de 24 de materiale video despre diferite aspecte ale turismului românesc. Astfel, vor fi realizate 8 spoturi, cu o durată de câte trei minute, şi 16 spoturi de câte un minut.

Primul episod „Wild Carpathia”, cu o durată de o oră, care prezintă munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali – Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei, a fost difuzat de Travel Channel în 2011.