Proiecții românești la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Izmir 2016

Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Izmir tocmai și-a încheiat cea de-a 17 ediție. Evenimentul s-a desfășurat pe o perioadă de 5 zile, în perioada 1-6 noiembrie 2016.

În 2016, au intrat în competiție reprezentanți din 66 de țări, cu peste 1300 de producții. Principalele puncte de desfășurare alese au fost Institutul Francez și Izmir Sanat, alături de 4 centre universitare din oraș.

România a participat cu 7 filme, propuse de ICR Istanbul și agreate de organizator: Nu există-n lumea asta (regia Andreea Vălean), SPID(regia Bogdan Mureșanu), O faptă bună (regia Andrei Gruzsnikzki), Plan B(regia Simona Sava), Prajitorul de pâine(regia Cristian Pop), Black Friday(regia Roxana Stroe) și Meda (regia Emanuel Pârvu).

Odată cu seria de filme prezentate în acest an de ICR Instanbul, ne propunem să mergem mai departe cu promovarea și familiarizarea publicului local cu producții românești de mare succes. Într-un astfel de festival de amploare, impactul filmelor produse de tineri la început de drum sau producători și regizori deja consacrați a fost unul considerabil.

Cinematografia românească, bine-cunoscută pentru rezultate foarte bune, obținerea unor premii internaționale, a fost încă o dată prezentă și prezentată într-un cadru și context internațional.

La ediția 2016 a Festivalului Internațional de Film de Scurtmetraj de la Izmir, au fost proiectate producții din 47 de țări. La eveniment au participat 24 de producători și regizori, din 7 țări diferite, care au avut filmele înscrise în competiție. Dintre cei înscriși nu au putut participa toți cei invitați. Filmele românești au avut un mare succes și au fost vizionate într-o secțiune specială, dedicată României.