Programul CANTEMIR // Spectacolul de teatru “Tea and Milk”, prezentat la Londra și Edinburgh

Spectacolul de teatru “Tea and Milk”, scris și jucat de Edith Alibec și regizat de Dana Paraschiv, va fi prezentat la Londra, pe 29 iulie 2023, și la Edinburgh, în cadrul Edinburgh Festival Fringe, în perioada 2-27 august. Proiectul este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

După succesul spectacolului “De ce fierbe copilul în mămăligă”, Edith Alibec și Dana Paraschiv se întorc cu un nou spectacol în Marea Britanie, de data aceasta comedie: “Tea and Milk”.

Spectacolul este un (alt) one woman show despre o (altă) femeie, proaspăt ieșită dintr-o relație și cu un job super ciudat. La reuniunea de la liceu din București, toți vorbesc despre investment banking, copii și căsătorie. Piesa este plină de umor negru și sărbătorește curajul de a eșua și de a râde când simți că nu ești unde trebuie să fii - ești în altă țară, în compania greșită sau când pur și simplu simți că ai rămas în urmă.

Londra

29 iulie, ora 9 PM

Camden People's Theatre, 58-60 Hampstead Rd, Londra

Persoanele cu posibilități financiare reduse pot folosi codul special TEAANDMILK5 pentru bilete la doar £5 la spectacolul din Londra.


Edinburgh - Edinburgh Fringe

2-27 august, ora 7:40 PM

C Venues, Aquila Studio, Roman Eagle Lodge 2, Johnston Terrace, Edinburgh

*Spectacolul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român prin Programul Cantemir, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

**Spectacol realizat cu sprijinul fondului Keep It Fringe (fond susținut de Phoebe Waller Bridge) și Administrației Fondului Cultural Național.

Despre Edith Alibec

Actriță și producătoare culturală, Edith Alibec a studiat actoria la Athanor Akademie, în Germania, sub îndrumarea renumitului regizor de teatru David Esrig. Produce, promovează și joacă în spectacole de teatru contemporane, care abordează teme de actualitate. De asemenea, proiectele ei urmăresc o prezență internațională și creșterea accesibilității culturii românești contemporane pe piețele culturale din străinătate. Primul ei spectacol de teatru cu parcurs internațional este “De ce fierbe copilul în mămăligă”, în regia Danei Paraschiv. A avut premiera în 2016 în Germania, la Munchen, cu sprijinul Departamentului Cultural al Orașului Munchen. Urmând cu fidelitate structura cărții Aglajei Veteranyi, spectacolul propune publicului o abordare diferită, plină de dramatism și umor, a unor teme de mare actualitate precum înstrăinarea, experienţa exilului şi condiţia artistului în societatea contemporană. Spectacolul a câștigat în 2018 toate premiile la cel mai mare festival de monodrame din țară, Bacău Monodrama Festival, și a fost jucat și pe numeroase scene internaționale: Londra, Zurich, New York și Stockholm.

Acest proiect este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.