Programul CANTEMIR // Concert susținut la Nürnberg de solişti și Orchestra de Cameră a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Soliştii și Orchestra de Cameră a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”din Cluj-Napoca vor concerta sâmbătă, 7 octombrie 2023, ora 19.00, la Peterskirche (Biserica Sfântul Petru) din Nürnberg, Germania, cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin Programul CANTEMIR –program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Proiectul DOR („Despre Oameni şi România“) al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” propune publicului german o incursiune muzicală în creația inspirată de etosul românesc, prin piese de mare popularitate, refrene celebre şi melodii reprezentative pentru genul liric românesc. Repertoriul concertului cuprinde arii, duete şi momente orchestrale din lucrările Crai Nou de Ciprian Porumbescu, Lăsați-mă să cânt de Gherase Dendrino, La seceriș de Tiberiu Brediceanu, Valurile Dunării de George Grigoriu, Răspântia de Florin Comișel, Năpasta de Sabin Drăgoi și Luceafărul de Nicolae Bretan.

Soprana Antonia Beteag, mezzosoprana Janetka Hoșco, tenorul Ştefan von Korch și baritonul Cătălin Moței vor evolua sub bagheta dirijorului Cristian Sandu. În deschidere va lua cuvântul lect. univ. dr. Raluca Zglobiu, care va prezenta programul concertului, iar la final va modera și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Parteneri: Asociația culturală româno-germană ROMANIMA e.V., Asociația Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, Best Western, Mitropolia Ortodoxă Română din Nürnberg

Sponsori: Apidava, Reijers Consulting

Parteneri de promovare: TVR Cluj, Radio Z: Redaktion Luceafărul, Amt für Internationale Beziehungen der Stadt Nürnberg

Acest proiect este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul CANTEMIR – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. Institutul Cultural Român nu este responsabil de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.