Profusion International lansează trailerul celei de a X-a ediții a Festivalului de Film Românesc de la Londra

Profusion International lanseaza trailerul celei de a X-a editii a Festivalului de Film Romanesc de la Londra

De joi, 28 noiembrie 2013 până luni, 2 decembrie 2013, Festivalul de Film Românesc de la Londra PUNCT ȘI DE LA CAPĂT prezintă cele mai noi şi mai captivante producţii ale efervescentei industrii de film românești.

Montajul alert, cu imagini din filmele selectate în festival, este dublat de o coloană sonoră foarte atractivă. Trailerul concentrează, în mai puțin de două minute, oferta acestei ediţii aniversare: http://vimeo.com/channels/rofilmfest2013

Broşura festivalului poate fi consultată aici.

Actori şi regizori extrem de populari vor fi prezenți la proiecțiile londoneze: actorul Victor Rebengiuc (Câinele japonez), actorul şi regizorul Horațiu Mălăele (Funeralii fericite!), actorul Bogdan Dumitrache (Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism), actorii Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguță (Love Building), regizorul Stere Gulea (Sunt o babă comunistă) şi regizorul Adrian Sitaru (Domestic).

Sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu actorii și regizorii invitați sunt găzduite de britanicul Ian Haydn Smith, critic de film, editorul prestigiosului International Film Guide.

„Festivalul de Film Românesc de la Londra prezintă în fiecare an, la un cinematograf londonez de top, o selecție a celor mai incitante şi mai premiate titluri românești.

Istoria şi succesul său fac din Festivalul de Film Românesc unul dintre evenimentele culturale româneşti majore ale anului în Marea Britanie. Festivalul a început modest, în urmă cu zece ani, la un mic cinematograf de artă din centrul Londrei şi a crescut constant. Astăzi, festivalul atrage un public numeros, dornic să aplaude realizările româneşti.”- Ramona Mitrică, director festival.

Programul detaliat al festivalului poate fi consultat aici: www.rofilmfest.com

28 noiembrie, orele 18:30, la cinematograful Curzon Soho
Proiecție specială: CÂINELE JAPONEZ, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul VICTOR REBENGIUC
(Regizor: Tudor Cristian Jurgiu • România 2013 • 85 de minute)

29 noiembrie, orele 18:20, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: SUNT O BABĂ COMUNISTĂ, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul STERE GULEA
(Regizor: Stere Gulea • România 2013 • 94 de minute)

30 noiembrie, orele 18:30, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: DOMESTIC, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul ADRIAN SITARU
(Regizor: Adrian Sitaru • România 2012 • 85 de minute)

1 decembrie, orele 15:00, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: CÂND SE LASĂ SEARA PESTE BUCUREȘTI SAU METABOLISM, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul principal BOGDAN DUMITRACHE
(Regizor: Corneliu Porumboiu • România, Franţa 2013 • 89 de minute)

1 decembrie, orele 18:00, la cinematograful Curzon Soho
Premieră în Marea Britanie: LOVE BUILDING, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorii principali: DRAGOȘ BUCUR, ALEXANDRU PAPADOPOL şi DORIAN BOGUȚĂ
(Regizor: Iulia Rugină • România 2013 • 83 de minute)

2 decembrie 2013, orele 18:30, la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
Premieră în Marea Britanie: FUNERALII FERICITE!, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul şi actorul principal HORAȚIU MĂLĂELE
(Regizor: Horațiu Mălăele • România 2013 • 111 minute)

Festivalul de Film Românesc de la Londra este organizat de Profusion International Creative Consultancy, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din România şi Cinematografele Curzon.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.
Evenimentul este susținut de Ambasada României în Marea Britanie, ROMANi-ONLiNE.co.uk şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Sponsori: Lebara, Levenes Solicitors, O2, Albinuța, EuroTop, Autoboca, Fundația Culturală Română Prodan, Blue Air, Lycamobile, Traduceri autorizate, Convorbiri Românești, Diaspora românească, România în Contact, Gazeta de România

Festivalul este o iniţiativă independentă, non-profit, sprijintă financiar de granturi şi sponsorizări primite de la prieteni şi susţinători.
Considerat un prilej de celebrare a României şi a spiritului românesc, Festivalul este sprijinit atât de comunitatea britanico-română, cât şi de diferite organizaţii britanice şi româneşti.