Producătoarea Nico de Transilvania prezintă proiectul multimedia „Interbeing“ la Universitatea Cambridge

ICR Londra susține o nouă etapă a proiectului interdisciplinar multimedia „Interbeing“, o inițiativă a producătoarei Nico de Transilvania, prezentat în anul 2022 și la sediul ICR din 1 Belgrave Square. Evenimentul, care constă în susținerea unei conferințe și a proiecției filmului experimental de scurtmetraj realizat cu ocazia derulării proiectului, va avea loc la Cambridge University și este organizat în parteneriat cu Cambridge Conservation Initiative și Endangered Landscapes. Seara aduce în prim-plan cultura populară din România și natura țării noastre, evidențiind provocările de mediu cu care se confruntă oamenii din satul Nucșoara. Originalitatea proiectului vine din abordarea interdisciplinară pe care o propune, o convergență a muzicii, tradițiilor, oamenilor și naturii care se transpune atât în plan practic (reîmpădurire) cât și artistic prin colaborarea cu rapsodul Silvia Dan.

Alături de Nico de Transilvania, la evenimentul programat miercuri, 27 septembrie 2023, la Universitatea Cambridge (David Attenborough Building, Main Seminar Room), vor lua parte David Thomas, directorul inițiativei Endangered Landscapes, John Fanshawe, unul dintre curatorii Cambridge Conservation Initiative, artista și arhitecta Heather Ackroyd.

„Interbeing“ este un proiect multimedia care celebrează muzica tradițională și frumusețea naturii din România, un mod de viață și un peisaj care sunt amenințate. Albumul-concept conține înregistrări ale unor cântece și instrumente tradiționale, sunete ale naturii și compoziții de muzică electronică. Prin intermediul acestui proiect muzica se împletește cu natura, inițiatoarea proiectului fiind activistă și militantă în domeniul ecologiei, inițiatoarea proiectului Forests without Frontiers,prin intermediul căruia au fost plantați, până la acest moment, peste 150.000 de copaci protejați. Proiectul a fost finanțat prin Bursa Endangered Landscape a Universității Cambridge și Administrația Fondului Cultural Național și este un foarte bun exemplu al modului în care muzica și arta pot ajuta la regenerarea naturii și la conservarea tradițiilor.