Prezență românească în cadrul Festivalului de film Animation Block Party de la New York

Scurtmetrajul de animație Paper Bag, în regia Roxanei Bențu, a fost selectat în competiția internațională a Festivalului de film Animation Block Party de la New York. Proiecţia peliculei, produsă de Film Production, va avea loc în data de 2 august 2015, ora 19, în cadrul International Shorts - calupul 2 (http://animationblock.tumblr.com/).

Roxana Bențu urmează un masterat în animaţie la Royal College of Art din Londra. În 2011, filmul său Growing a fost selectat în cadrul festivalurilor Filmul de Piatră și Anonimul. A făcut parte din echipa lungmetrajului Crulic - Drumul spre dincolo, regizat de Anca Damian, primul film românesc de animație distins cu Crystal Prize pentru cel mai bun lungmetraj la Annecy 2012.

Scurtmetrajul este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, România.

Animația Paper Bag este produsă în 2015 şi în realizarea acesteia s-au folosit tehnici stop motion și computer 2D, care sunt inedite pentru animațiile produse în România. Producător: Radu Stancu.

Festivalul de film Animation Block Party este unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume. Participarea românească deschide posibilitatea unor colaborări și parteneriate, care pot rezulta în potențiale coproducții internaționale.