Prezență cinematografică românească la International Short Film Festival Berlin – Interfilm

În perioada 20-26 noiembrie 2017 va avea loc, la Berlin, Festivalul Internaţional de Film de Scurtmetraj – Interfilm, care s-a impus ca fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de gen din Europa. În cadrul ediţiei din acest an va participa, în secţiunea specială Short Matters! European Film Award - Part III, scurtmetrajul „Scris/Nescris” în regia lui Adrian Silisteanu.

Filmul spune povestea unei familii de romi. Fiica minoră abia a născut o fată, iar tatăl - Pardică - nu pare să fie încântat de eveniment. Când un angajat al spitalului le cere să semneze mai multe hârtii, descoperă faptul că familia are probleme cu actele şi cu statutul de părinţi. Pericolul iminent de a fi despărţiţi de fiica minoră îl determină pe Pardică să acţioneze.

De asemenea, în cadrul programului Script Pitch & Script Lab, organizat pentru a cincea oară de Interfilm Berlin, a fost selecţionat proiectul Ralucăi Radu intitulat „6PM Traffic”. În cadrul acestui program participanții vor lua parte la sesiuni de pitching şi vor participa la diverse workshop-uri pentru dezvoltarea scenariilor.

Institutul Cultural Român din Berlin s-a implicat activ în susținerea prezenței românești în cadrul festivalului de la Cottbus începând din anul 2009, este la ce-a dea doua colaborare cu festivalul Interfilm, iar anul acesta a iniţiat o nouă colaborare cu festivalul Internationale Kurzfilmtage Oberhausen. Colaborările cu festivalurile de film care au loc în Germania fac parte dintr-un demers mai amplu al ICR Berlin de promovare a valorilor filmului românesc și de creștere a gradului de cunoaștere a acestora pe teritoriul german.

Loc: Volksbühne at Rosa-Luxemburg-Platz, Babylon, Passage Kinos, Hackesche Höfe Kino, Zeiss Großplanetarium. Programul complet al festivalului aici.