PRESELECŢIE / Bursă la Accademia Teatro alla Scala din Milano

Miercuri, 18 mai 2011, la sediul Operei Naționale București a avut loc selecția organizată de Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția și Accademia Teatro alla Scala pentru acordarea unei burse la Accademia Teatro Alla Scala din Milano în anii academici 2011-2012 și 2012-2013.
Comisia de jurizare a fost formată din Daniele Borniquez, directorul Departamentului Muzică din cadrul Accademia Teatro alla Scala, Umberto Bellodi, reprezentant al Departamentului Proiecte Internaționale din cadrul Accademia Teatro alla Scala și Mihai Stan, membru observator din partea Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția.
După audierea celor 11 candidaţi înscrişi, pentru selecția finală de la Milano au fost alese sopranele Simona Nicoletta Jidveanu, Rodica Vică şi Letiția Vițelaru.

Concursul face parte din strategia în domeniul muzicii a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care are drept principal obiectiv oferirea tinerilor interpreți de operă oportunitatea perfecționării la una dintre cele mai importante şcoli de operă lirică din lume.