Preşedintele ICR, doamna Liliana Țuroiu, prezentă la Gala aniversară Madrigal - Cantus Mundi

Presedintele ICR, doamna Liliana Turoiu, prezenta la Gala aniversara Madrigal - Cantus Mundi

Preşedintele ICR, doamna Liliana Țuroiu, a participat duminică, 3 martie 2019, la Gala aniversară Madrigal - Cantus Mundi, eveniment special în cadrul căruia a avut loc o triplă celebrare: 94 de ani de la nașterea fondatorului Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, 56 de ani de existență a corului și 5 ani de la instituționalizarea programului Cantus Mundi.

Programul serii a cuprins, în afara unui concert excepțional susținut de Corul Madrigal alături de copiii din Programul Național Cantus Mundi, sub bagheta Annei Ungureanu, decernarea Premiilor „Marin Constantin”. Printre cei premiați se numără Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive PROEDUS, Opera Comică pentru Copii, Universitatea Națională de Muzică, București, instituții partenere ale programului național Cantus Mundi.

Devenit o adevărată „marcă înregistrată” a Românei, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a redeschis anul trecut, la British Museum din Londra, sala victoriană Rotonda. De asemenea, a cântat în deschiderea Sezonului România-Franța la Domnul Invalizilor din Paris.

Proiectul Cantus Mundi a fost fondat de dirijorul Ion Marin și reprezintă o viziune nouă, un proiect model de integrare socială a copiilor prin cânt coral. Până în acest moment, prin intermediul acestui program au fost fondate peste 1100 de coruri de copii.

ICR susține constant Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

Credit foto: Mihnea Ciulei & Mirela Balea.