Presa austriacă despre programele ICR Viena

ICR Viena a încheiat prima serie de programe dedicată marcării a douăzeci de ani de la prăbuşirea dictaturii. Presa austriacă a relatat pe larg despre toate evenimentele care au debutat pe 15 ianuarie cu premiera piesei "Bucharest Calling" de Peca Ştefan, pusă în scenă şi jucată de o echipă de tineri austrieci. De egală atenţie din partea presei austriece s-a bucurat şi expoziţia de desene "Ce înseamnă comunismul pentru mine?" şi dezbaterea "Pentru ca să nu se mai repete niciodată", organizate de ICR Viena în colaborare cu Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului în România.

der Standard, cel mai important cotidian din Austria, a publicat două articole ample, conţinând informaţii detaliate despre seria de evenimente organizate de ICR Viena la Museumsquartier, despre istoria recentă a României, precum şi interviuri cu tinerii români participanţi în proiect. Jurnalistul Heinz Wagner de la cotidianul Kurier a fost nelipsit de la toate evenimentele, începând cu conferinţa de presă şi repetiţia generală pentru piesa "Bucharest Calling" şi a scris mai multe articole, precum şi o recenzie a piesei.
Relatări ample despre evenimentul organizat de ICR Viena sub motto-ul ROMANIA 20 YEARS AFTER au fost transmise şi de agentia de presa APA, de postul de radio Ö1 (ORF), precum şi de nenumărate site-uri de informaţie foarte vizitate.

Carmen Bendovski
Director