Premiera cinematografică poloneză a filmului „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, la Varșovia

Premiera cinematografica poloneza a filmului Ilegitim,  in regia lui Adrian Sitaru, la Varsovia

Joi, 12 ianuarie 2016 va avea loc, la Varșovia, premiera cinematografică poloneză a lungmetrajului Ilegitim, peliculă cu care Adrian Sitaru a câștigat Premiul C.I.C.A.E - "Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai" (Confederația Internațională a Cinematografelor de Artă) la ediția din 2016 a Festivalului de Film de la Berlin. Drepturile pentru difuzarea filmului pe teritoriul Poloniei sunt deținute de Madness Distribution, urmând ca filmul să intre în rețeaua de distribuție cinematografică poloneză începând cu data de 13 ianuarie.

Filmul Ilegitim spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

Celebra publicație franceză „Le Figaro” a scris despre film: „Sitaru, susținut de o distribuție remarcabilă, nu alunecă în capcanele unui film tezist, nu își judecă niciunul dintre personaje și semnează un film provocator, care poate fi interpretat în mai multe chei”. „Cel mai probabil, filmul Ilegitim va genera multiple dezbateri”, a mai scris „Le Figaro”.

Filmul este coprodus de casa de filme poloneză Film Produkcja, unul dintre cei mai importanți producători de film din Polonia, care, de altfel, a anunțat că va coproduce și următorul film al regizorului român.

Premiera poloneză a filmului Ilegitim se desfăşoară sub patronajul Institutului Cultural Român de la Varşovia.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YlhILKQRLrg&feature=share