Prelegeri despre cultura românească la Academia de Arte din Beijing și la Universitatea de Studii Străine

ICR Beijing organizează împreună cu două instituții de învățământ superior de prestigiu, Academia de Arte și Universitatea de Studii Străine din Beijing, o serie de conferințe despre cultura românească. Acestea vor avea loc în zilele de 12 aprilie 2017, la Academia de Arte și în 18 aprilie 2017, la Universitatea de Studii Străine și vor fi susținute de domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing.

Prima prelegere va cuprinde în prima parte, date privind evoluția artei plastice românești, de la începuturi până la Adrian Ghenie. Partea a doua va fi o reluare a Conferinței domnului profesor Mihai Plămădeală, cu acordul autorului, susținută în data de 18 martie, la sediul ICR Beijing, fiind prezentate trei generații de artiști graficieni români, Vasile Kazar, Octav Grigorescu, Mircia Dumitrescu, Aurel Bulacu, Ioan Delamare Atanasiu, Nicolae Aurel Alexi.

În cea de a doua prelegere, intitulată „România – limbă, cultură și civilizație”, având în vedere specificul instituției – predarea limbilor străine se va pune accentul literatura română, populară și cultă și vor fi prezentați o serie de scriitori români, cum ar fi Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu și alții. Astfel vom oferi tinerilor specialiști o imagine de ansamblu asupra literaturii române, clasice și contemporane.

ICR Beijing a susținut și susține în mod frecvent prelegeri pentru elevii de liceu și școală generală, evenimente extra școlare foarte populare în China, acum fiind rând studenților să asculte astfel de prezentări, special adaptate nivelului lor de pregătire.