Prelegere susținută de artista Elana Katz în cadrul seriei de întâlniri „DIALOGOS”

Al doilea eveniment din seria de întâlniri „Dialogos”, demarată de Institutul Cultural Român din Berlin, are loc pe data de 8 mai 2018, orele 19.00, și o are ca invitată pe artista Elana Katz. Artista care va susține o prezentare intitulată„Memory and (its) Absence”.

Proiectul „Memorie Spațiată” este un proiect multimedia în curs de derulare, care a început în anul 2011. În cadrul acestui proiect, Elana Katz documentează diverse locuri care fac referire la istoria evreilor din mai multe regiuni din sud-estul Europei. Artista a cercetat și creat lucrări site-specific în România, Moldova și în țări din fosta Iugoslavie, în locații care în prezent nu mai există, care fie au fost reconstruite fie reconvertite, și care așadar au fost înlăturate din memoria colectivă a societăților din ziua de astăzi. Proiectul „Memorie Spațiată” aduce în discuție teme foarte relevante la nivel global, precum memoria, post-memoria și trauma. Elana Katz va prezenta o selecție de lucrări create de-a lungul celor șapte ani.

Elana Katz este o artistă stabilită în Berlin, care lucrează în special în domeniul artei performative. Operele sale confruntă convențiile culturale, examinează în mod critic complexitatea contradicțiilor,urmărind astfel să creeze un tip de experiență de dezvățare a lucrurilor presupuse.Katz a expus la Muzeul Regal de Arte Frumoase din Belgia (2011), Diehl CUB Berlin (2013), Galeria P.P.O.W., New York (2013), Centrul Stacion pentru Artă Contemporană, Pristina (2014), Kunstwechsel, Aachen (2015), DNA Berlin (2015) și ROCKELMANN& Berlin (2016). Katz a studiat la New York, la Școala de Design Parsons și a urmat un Masterat la Universitatea de Arte din Berlin (Clasa Katharinei Sieverding).

ICR Berlin a demarat în luna aprilie a acestui an seria lunară de întâlniri, intitulată „Dialogos”, cu scopul de a oferi un spațiu de interacțiune socială, de a crea o platformă de discuții și de a realiza un schimb de idei. Sunt invitați specialiști români și internaționali din diverse domenii, care își vor prezenta proiectele de cercetare sau artistice și le vor discuta cu publicul participant.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de şi pe Facebook