Precizări privind suplimentul Figaroscope finanţat prin programul Publishing Romania

Publicarea suplimentului Figaroscope cu tema Bucarest & autres merveilles roumaines a fost susţinută prin programul Publishing Romania, un program de finanţare al ICR destinat promovării în mass media internaţionale a culturii şi civilizaţiei româneşti. Deciziile de finanţare şi sumele alocate sunt stabilite de jurii independente.

Conform contractului încheiat cu societatea FigaroMedias în urma deciziei juriului, tirajul suplimentului distribuit împreună cu ziarul Le Figaro a fost de 209.124 de exemplare, la care s-a adăugat un număr de 10.000 de exemplare puse gratuit la dispoziţia ICR şi a Oficiului Român pentru Turism de la Paris. Figaroscope, un supliment difuzat împreună cu ziarul Le Figaro, a fost dedicat anterior unor ţări precum Elveţia, Olanda, Finlanda, Brazilia, Thailanda, Austria.

Editorul Socprese Le Figaro a obţinut din partea ICR, în urma jurizării din data de 3 noiembrie 2008, o finanţare de 30.000 de euro (adică aproximativ 14 eurocenţi per exemplar), dintr-un buget total de 72.000 de euro alocat proiectului. Diferenţa până la suma totală a fost acoperită de editor din alte surse.

Serviciul Presă al Institutului Cultural Român