Precizări cu privire la implicarea Institutului Cultural Român în programul românesc din cadrul Expoziției Mondiale de la Shanghai

Ca urmare a comunicatului transmis de Partidul Conservator şi a unor informaţii de presă în care se invocă prezența Fanfarei „10 prăjini" în cadrul pavilionului românesc de la Expoziția Mondială de la Shanghai, precizăm că ICR nu are nici o implicare în selectarea, aprobarea programului şi finanţarea formaţiei menționate. Participarea ICR în programul de la Shanghai constă în susţinerea concertului Orchestrei Naționale Radio, care va avea loc pe 29 iulie 2010.

Mai precis, Institutul Cultural Român finanțează, prin Direcția Relații Internaționale, deplasarea la Expoziția Mondială de la Shanghai a Orchestrei Naționale Radio, condusă de Tiberiu Soare. Concertul va avea loc pe 29 iulie, zi declarată Ziua României în cadrul evenimentului, şi include lucrări din literatura simfonică şi concertistică românească şi universală, printre care Balada de Ciprian Porumbescu, Introducere şi Rondo Capriccioso de Saint-Saëns, Rapsodia I de Enescu. Finanțarea acordată de ICR pentru participarea Orchestrei Naționale Radio la concertul de la Shanghai este de 25.000 Euro.

Serviciul Presă al ICR