Poetul Horia Bădescu la Festivalul Civilizaţiilor 2017 (INALCO)

Poetul Horia Badescu la Festivalul Civilizatiilor 2017 (INALCO)

31 martie 2017, ora 10:00

Auditoriumul INALCO

65 rue de Grands Moulins, 75013 Paris

 
Institutul Cultural Român la Paris susține prezenţa poetului Horia Bădescu la Festivalul civilizațiilor organizat de INALCO (Institutului Național de Limbi și Civilizații Orientale), ediţia 2017, a cărei tematică este "Identităţi".

 

În cadrul acestui festival, Horia Bădescu va participa la masa rotundă intitulată “Poezia între două limbi”, care va avea loc vineri, pe 31 martie 2017, la amfiteatrul INALCO. Proiectul a fost inițiat de către lect. dr. Nicolas Tabuteau și are ca obiective revalorizarea dimensiunii poeziei și crearea unui liant între culturi și societăți. Între ceilalţi intervenanţi se numără: Joelle Naim (Tunisia), Kamel Ghali (Tunisia), Oumar Azerradj (Algeria) şi Salah al Hamdani (Irak).

 

Poet, prozator și eseist, Horia Bădescu are o activitate literară încununată de succes, iar lucrările sale au fost traduse în numeroase colțuri ale lumii. Scriitorul face parte din gruparea revistei Echinox, iar după anul 1990 a fost director al Centrului Cultural Român de la Paris și atașat cultural la Ambasada României în Franța. În 2004 a fost distins cu Ordinul Național “Meritul Cultural” în grad de Comandor.

 

Festivalul civilizațiilor este un proiect transdisciplinar de conferințe, dezbateri, proiecții și creații artistice organizat anual de INALCO.