Piesă de Lucia Verona, într-un spectacol-lectură la ICR

Luni, 28 octombrie 2013, Filiala București Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor a organizat, în colaborare cu Institutul Cultural Român, care a găzduit evenimentul, a doua lectură în premieră a stagiunii. Un public numeros, format din scriitori, regizori, actori, critici de teatru, dar și din iubitori ai artei teatrale, a asistat la un spectacol de ținută regizat de Ingrid Bonța. Piesa „Ghinionistul sau Cum a petrecut Popescu la aniversarea șefului său‟, caracterizată de comentatorii care au luat cuvântul drept o farsă tragică pe un subiect contemporan de interes, a aparținut Luciei Verona și a fost apreciată de cei prezenți care au aplaudat-o cu căldură, dar și pe tinerii actori Ruxandra Bălașu, Laura Voicu, Paul Bârsan, Nici Rotaru,Ovidiu Ușvat.

Lucia Verona, o autoare cu experiență care s-a impus și în ultima vreme atenției prin monodrama de succes „Moștenitoarea‟, a valorificat cu precizie calitățile sale de dramaturg. Discuțiile care au urmat lecturii au subliniat acest lucru ca și calitățile actorilor.

Radio România Cultural a înregistrat și va difuza lectura piesei, regizorul Mihai Lungeanu, din partea RRC, anunțând că postul va emite în curând și on-line. Colaborarea statornică a Filialei București Dramaturgie cu Radio România va intra astfel într-o etapă nouă.

Pentru următoarea ediție se anunță un spectacol-lectură cu o nouă piesă de Puși Dinulescu. Portofoliul Clubului mai cuprinde piese de Daniel Bănulescu și Silvian Floarea, care vor avea loc lunile viitoare.