Pianista Luiza Borac susține o serie de concerte la Londra

Pianista Luiza Borac, despre care jurnalista Jessica Duchen („Classical Piano”) spunea că „amintește prin forţa sa interpretativă de marea Marta Argerich”, revine în capitala britanică, pe 26 şi 27 iunie 2014, pentru două concerte organizate de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu Casa de discuri „Avie”.
Joi, 26 iunie, pianista va susţine un concert la Steinway Hall, eveniment precedat de o scurtă prezentare a marelui compozitor şi dirijor român Constantin Silvestri, realizată de criticul muzical Evan Dickerson. La Steinway Hall va avea loc şi lansarea britanică a ultimului CD al Luizei Borac, intitulat Chants Nostalgiques, conținând înregistrarea, în premieră, a unei grupări de trei cântece cu acelaşi titlu compuse de Constantin Silvestri. CD-ul cuprinde şi alte lucrări înregistrate în premieră sau foarte puţin cântate, precum aranjamentele lui Franz Liszt pe liedurile clasice ale lui Franz Schubert, interpretarea lui Serghei Rachmaninov a faimoasei Liebeslied und Liebesfreud de Friedrich Kreisler, precum și prima transcriere pentru pian a solo-ului de chitară Requerdos de la Alhambra de Francisco Tárrega, semnată chiar de Luiza Borac.

Vineri, 27 iunie, pianista va cânta la St Martin-in-the-Fields, una dintre cele mai cunoscute scene de muzică clasică din centrul Londrei, în cadrul programului pe care ICR Londra îl desfăşoară împreună cu vestita instituție culturală londoneză încă din primăvara anului 2012. Luiza Borac, care a mai concertat cu orchestra Academy of St Martin-in-the-Fields, a fost aleasă „Pianista lunii iunie” şi va susţine un concert de prânz dedicat celebrării a 65 de ani de derulare neîntreruptă a programelor muzicale în celebra biserică din Trafalgar Square. Programul concertului va cuprinde lucrări de George Enescu, Franz Schubert, Leopold Godowski și Friedrich Kreisler.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.