Pianista Alexandra Silocea continuă seria muzicienilor români la St Martin in the Fields

Seria concertelor organizate de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu prestigioasa scenă muzicală de la St. Martin-in-the-Fields continuă cu un recital susţinut de Alexandra Silocea, una dintre cele mai apreciate şi cunoscute pianiste românce din Anglia. Tema programului este “apa” şi include lucrări de Liszt, Ravel, Debussy şi Schubert.
După debutul cu London Philarmonic Orchestra, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, în decembrie 2012, Alexandra Silocea a fost caracterizată ca o "pianistă de o eleganţă supremă". (Evan Dickerson - Bachtrack.com).
Născută în 1984 în România, pianista a studiat la Viena, apoi la prestigiosul Conservator Naţional din Paris. În anul 2008 a debutat alături de Vienna Chamber Orchestra la Konzerthaus, pentru ca în 2009 să concerteze la Carnegie Hall, New York. Alexandra Silocea a câştigat numeroase premii, atât în România, cât şi în Grecia, Franţa sau Italia. În aprilie 2011, pianistei i-a apărut la Avie Records primul CD cu sonatele 1-5 de Prokofiev, CD primit cu entuziasm de presa generală şi de specialitate din Marea Britanie. În prezent, Alexandra Silocea înregistrează, tot la Avie Records, un al doilea CD intitulat „ Sound Waves”, care va fi lansat în Marea Britanie luna aceasta.
Prezenţa românească la St Martin in the Fields continuă pe data de 12 iulie cu un concert susţinut de violonista Eva Demeter şi pianistul Theodoros Iosifidis.


Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk Foto © Lina Prokofieff