Petru Berteanu, la Festivalul primului roman de la Chambéry

Petru Berteanu, la Festivalul primului roman de la Chambery

Institutul Cultural Român de la Paris susţine prezenţa scriitorului român, Petru Berteanu, cu romanul său de debut, Cumsecade (Editura Tritonic, 2016), la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului primului roman de la Chambéry, care va avea loc în perioada 18-­21 mai 2017.

 

Festivalul primului roman de la Chambéry este dedicat tinerilor scriitori din spațiul francofon, dornici să se afirme în mediul literar din Franța. Timp de patru zile, în cadrul festivalului vor avea loc numeroase dezbateri, lansări de carte, ateliere de traducere și mese rotunde, menite să construiască, prin literatură, un dialog solid între culturi.

România este invitată să participe și în 2017 la Festivalul primului roman de la Chambéry graţie cluburilor de lectură în limba română din Franţa, care au votat pentru promovarea în mediul literar francez a primului roman semnat de Petru Betreanu.

 

"Era un fel de cămără întunecoasă din care ieșeau la iveală tot soiul de demoni mici, perverși și induși social. Iar acum încerca să realizeze că toate astea nu mai înseamnă nimic. Că viața ei e un gol peste care nimeni nu mai așază nicio punte."

 

Programul scriitorului Petru Berteanu:

• Sâmbătă, 20 mai, 11:30 - participare la masă rotundă tematică („De la o epocă la alta“), alături de scriitoarea bulgară, Elitza Gueorguieva;

• Sâmbătă, 20 mai, 14:30 - întâlnire cu publicul, în limba română, urmată de un atelier de traducere;

• Sâmbătă, 20 mai, 17:00 - dedicații la Chapiteau Livres.

 

Pentru mai multe informații despre Festivalul primului roman de la Chambéry, accesați site-ul : http://www.festivalpremierroman.com/ED30/