Peste 100 de exponate din inventarul meșteșugarului tradițional, prezentate la Lisabona

Covoare, vechi piese de mobilier și vestimentație, precum și ustensile casnice sau din obiecte din inventarul meșteșugarului tradițional care provin din patrimoniul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti, provenite din toate ariile etnografice majore locuite de români, sunt expuse la ICR Lisabona şi vor putea fi văzute până la 30 ianuarie 2020. 

Expoziția "Obiecte de zi cu zi din lumea țărănească tradițională din România", care cuprinde peste 100 de obiecte, prezintă două dintre tehnicile prin care au fost realizate unele dintre obiecte. 

La Lisabona, publicul poate vedea în expoziție tehnici care au fost incluse în ultimii ani pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii UNESCO: Tehnicile tradiţionale de realizare a scoarţei româneşti (2016) și cea de realizare a Ceramicii tradiţionale de Horezu (2012). 

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti“ din București a fost creat în 1936 de marele sociolog și folclorist Dimitrie Gusti, creatorul școlii românești de sociologie și, pe plan internațional, unul dintre cei mai proeminenți sociologi ai epocii. Muzeul este în prezent una dintre cele mai importante atracții turistice ale Bucureștiului și depozitarul unui excepțional ansamblu de creații arhitectonice și de artă populară tradițională. Muzeul este în același timp un prestigios centru de cercetări etnografice și sociologice și laborator de restaurare.