Performing Labour – Artista Ioana B. Jucan la Muzeul de Artă din Norrköping

ICR Stockholm susţine prezența artistei române Ioana B. Jucan la evenimentul organizat de Asociația Artiștilor Rejmyre Art Lab la Muzeul de Artă din Norrköping. Evenimentul va consta dintr-o expoziție, în cadrul căreia artista va susține un performance-lecture, alături de artistul american Daniel Peltz.Dr. Ioana B. Jucan nu se află la prima colaborare cu organizația de artiști Rejmyre Art LAB din Suedia, ea participând și anterior la evenimente organizate de aceștia în spațiul scandinav. Astfel, în vara anului 2016, artista română a fost invitată alături de alți artiști internaționali să participe ca etnograf în rezidență la un proiect de cercetare multidisciplinară pe scară largă, găzduit la fabrica de sticlă din orașul Rejmyre. Expoziția Performing Labour, instalația și performance-ul ce vor avea loc în aprilie la Muzeul din Norrköping sunt o continuare a proiectului. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe 7 aprilie, iar lucrările vor fi expuse până pe data de 19 august.

Performance-ul Ioanei B. Jucan este o încercare de a îmbina modurile academice și artistice instituționale de prezentare a muncii ca parte a mișcării către cercetarea artistică. Performance-ul Ioanei va fi urmat de o discuție între aceasta și Daniel Peltz. Totodată, artista va participa și la un workshop organizat la Muzeul de Artă din Norrköping, pe data de 4 aprilie, între orele 16.30 - 19.30, care va trata filosofia performance-ului. Atelierul este organizat în colaborare cu mai multe instituții de artă suedeze.

Ioana B. Jucan (n. 1988 în România), artistă rezidentă și activă în România și Providence, SUA, a contribuit prin cercetarea sa la apariția și dezvoltarea domeniului inovator „Filosofia performanței”. Ioana B. Jucan este lector asociat la Catedra de Teatru și Studii de Performance la Universitatea Brown din SUA.

Workshop Creează refugiu: miercuri, 4 aprilie, orele 16.30 - 19.30, Muzeul de Artă din Norrköping

Performance-lecture și vernisaj: sâmbătă, 7 aprilie, orele 15:30 - 16:45

Locație: Muzeul de Artă din Norrköping