„Pe urmele lui Constantin Brâncuși, o poveste inedită, în imagini”, la ICR Istanbul

„Pe urmele lui Constantin Brâncuși, o poveste inedită, în imagini” a deschis de fapt drumul invitaților, veniți în număr foarte mare, la recepția organizată marți, 29 noiembrie 2016, de către Consulatul General al României la Istanbul, cu ocazia Zilei Naționale a României.

În 2016, întreaga lume artistică românească celebrează 140 de ani de la naşterea sculptorului român Constantin Brâncuşi. ICR Istanbul a continuat astfel o serie de numeroase evenimente dedicate «Anului Brâncuși». De data aceasta, ICR Istanbul a propus un remember prin intermediul fotografiei. Evenimentul din 29 noiembrie 2016 a fost o introducere, prin instantanee, în viața și opera lui Constantin Brâncuși, în vederea informării publicului asupra rolului îndeplinit de artistul român în revoluționarea sculpturii moderne.

Expoziţia constă în 30 de panouri fotografice, ce ilustrează în ordine cronologică evoluţia creaţiei brâncuşiene, cu accent pe operele prezente în prestigioasele muzee din Franţa și România.

Prezenta expoziție a fost organizată și de Ambasada României de la Ankara, cu ocazia Zilelor Francofoniei în Turcia, sub denumirea de „Contribuția României la Patrimoniul Cultural Francez – sculptorul Constantin Brâncuși”. Ulterior, expoziția a fost vernisată la Universitatea Ankara, în contextul manifestărilor legate de „Zilele Brâncuși”. Panourile fotografice, în format 70cm x 100cm, au fost expuse în incinta Swissotel The Bosphorus, Istanbul, unde a avut loc recepția organizată de Consulatul General al României la Istanbul, pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie.

În continuare, expoziția poate fi vizitată până pe 20 decembrie 2016, la sediul  ICR Istanbul din Piața Taksim.